Αρχική » Λογισμικό εργαστηρίου » Σχολική βιβλιοθήκη

Σχολική βιβλιοθήκη

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Δημήτρης Κανατάς
Σχολική βιβλιοθήκη
Λογισμικό διαχείρισης βιβλιοθήκης

Σύστημα διαχείρισης μιας σχολικής βιβλιοθήκης

Μέσα στις υποχρεώσεις των σχολείων που λειτουργούν με το διευρυμένο ωράριο είναι η σύσταση και η λειτουργία σχολικής βιβλιοθήκης. Ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης είναι ένας εκπαιδευτικός του σχολείου που αναλαμβάνει κυρίως την καταχώριση, την οργάνωση και το δανεισμό του υλικού. Το συγκεκριμένο λογισμικό δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει τον υπεύθυνο στην εκτέλεση όλων αυτών των εργασιών στο μικρότερο δυνατό χρόνο και στο μέγιστο βαθμό ασφαλείας.

Λειτουργία προγράμματος.

Λογισμικό με το οποίο μπορεί κάποιος να οργανώσει μια βιβλιοθήκη. Συγκεκριμένα μέσω του λογισμικού μπορεί ο χρήστης να καταχωρίσει υλικό (βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, οπτικούς δίσκους) και στοιχεία δανεισμού (μέλη βιβλιοθήκης, ημερολογιακές εγγραφές δανεισμού). Οι λειτουργίες αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου μιας και ο δημιουργός αναβαθμίζει συνεχώς το λογισμικό του.

Γλώσσα χρήσης του προγράμματος.

Το περιβάλλον χρήσης του λογισμικού είναι στην αγγλική γλώσσα.  Το εργαστήριο ανέλαβε την ελληνική υποστήριξη του λογισμικού και ήδη ετοίμασε ένα ελληνικό περιβάλλον χρήσης.

Δικαιώματα χρήσης προγράμματος.

Το λογισμικό ανήκει στην κατηγορία ανοιχτού κώδικα πράγμα που σημαίνει ότι εκτός από τη δωρεάν χρήση του παρέχεται σ` όλους, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, και ο κώδικας με σκοπό τη βελτίωσή του.

Απαιτήσεις προγράμματος.

Η εγκατάσταση και η χρήση του λογισμικού μπορεί να γίνει σ` οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα (FreeBSD, Linux, OS X, Solaris και MS Windows). Χρησιμοποιεί βάσεις δεδομένων τύπου SQLite και PostgreSQL ενώ μπορεί να λειτουργήσει, με τις κατάλληλες ρυθμίσεις, είτε σε τοπικό επίπεδο είτε μέσω διαδικτύου.

Εγκατάσταση προγράμματος.

Η εγκατάσταση της παραμετροποιημένης έκδοσης του λογισμικού δεν έχει κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις και πραγματοποιείται στην ελληνική γλώσσα. Η εγκατάσταση της κανονικής έκδοσης από την επίσημη ιστοσελίδα δε δημιουργεί συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας με αποτέλεσμα να χρειάζεται η μετάβαση στο φάκελο εγκατάστασης κάθε φορά που επιθυμεί ο χρήστης την εκτέλεση του λογισμικού (ή δημιουργία συντόμευσης από το χρήστη). Το λογισμικό μπορεί να εγκατασταθεί και σε USB Flash memory χωρίς δέσμευση στοιχείων του λειτουργικού συστήματος.

Περιβάλλον χρήσης.

Με την έναρξη του λογισμικού εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη.

Αρχικά ο χρήστης πρέπει να επιλέξει το είδος βάσης δεδομένων που θα εργαστεί.

1) Αν ο χρήστης έχει πρόσβαση σε μια διαδικτυακή βάση δεδομένων (π.χ. εκείνης της βιβλιοθήκης του γραφείου ή της διεύθυνσης που υπάγεται το σχολείο) τότε πρέπει να επιλέξει Σύνδεση από τη σχετική εργαλειοθήκη και μετά από το πτυσσόμενο πλαίσιο του ονόματος τομέα π.χ. xbook_db. Στη συνέχεια είναι απαραίτητο να εισάγει τα στοιχεία πρόσβασης που του παρείχαν από την υπηρεσία. Ο τύπος αυτός της βάσης απαιτεί εγκατάσταση από κάποιον τεχνικό σε ιδιωτικό server και δεν προτείνεται να γίνει από τον απλό χρήστη. Πρόκειται για βάση τύπου PostgreSQL.

2) Αν ο χρήστης επιθυμεί να εργαστεί τοπικά σε μια απόλυτα προστατευμένη βάση δεδομένων και χωρίς την απαιτούμενη (αν και επιθυμητή) σύνδεση στο διαδίκτυο τότε πρέπει να επιλέξει Σύνδεση από τη σχετική εργαλειοθήκη και μετά από το πλαίσιο του ονόματος τομέα π.χ. local_db. Ο τύπος αυτός της βάσης δεν απαιτεί ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις και η δημιουργία του αρχείου μπορεί να γίνει εύκολα μέσα από την εφαρμογή. Από το κεντρικό μενού γίνεται επιλογή Αρχείο και Νέα SQLite Βάση δεδομένων. Ο χρήστης επιλέγει το όνομα της νέας βάσης και το φάκελο αποθήκευσης της. Είναι απαραίτητο να φυλαχθεί η βάση σε ένα σημείο του σκληρού δίσκου (ή φλασάκι) ώστε να μην τη διαγράψει κάποιος από λάθος. Πρόκειται για βάση τύπου SQLite.

Έχει διαβαστεί 9693 φορές

Σχόλια

 • avatar
  sotiria panourgia
  πως μπορω να κατεβασω το αρχείο?
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Η διεύθυνση για την λήψη του λογισμικού βρίσκεται στην τελευταία σελίδα του άρθρου (8).
 • avatar
  Αντώνης Τερζάκης
  Μπορώ να εισάγω υπάρχουσα βάση Access στο BiblioteQ; Δεν κάνει import csv files; Αν βρω τρόπο να μετατρέψω τη βάση που έχω σε SQLite θα μπορέσω να την εισάγω, ή πρέπει να έχει τη συγκεκριμένη μορφή στην οποία εξάγει το BiblioteQ;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Αν βρείτε ένα λογισμικό διαχείρισης βάσης δεδομένων SQLite και μελετήσετε τη δομή της νομίζω πως θα καταφέρετε να εισάγετε μαζικά τις εγγραφές. Δεν το έχω δοκιμάσει!
 • avatar
  Σπύρος Πιέρρος
  Πως μπορείς να αλλάξεις τις βιβλιοθήκες στις οποίες κάνει αναζήτηση με Ζ39.50
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Οι ρυθμίσεις γίνονται στο αρχείο biblioteq.conf Περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα 8 του άρθρου.
 • avatar
  Koxlias Rehtymno
  Έχω προσπαθήσει όλες τις βιβλιοθήκες αλλά όλες μου λένε οτι η εγγραφή δεν μπορεί να ανακτηθεί.
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Εξαρτάται κι από το βιβλίο που θα ζητήσουμε τα δεδομένα. Δοκιμάστε ένα που σίγουρα υπάρχει εγγραφή στη βάση της βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου. Επίσης επειδή τα στοιχεία είναι αρκετά παλιά δε γνωρίζω αν κάνανε κάποιες αλλαγές στο τρόπο σύνδεσης...
 • avatar
  Σπύρος Καρύδης
  Πράγματι πρόκειται για πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω σε ποιο πεδίο μπαίνει ο ταξιθετικός αριθμός. Μπορείτε να βοηθήσετε;
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Ταξιθετικός αριθμός με την έννοια της απαρίθμησης 1,2,3 δεν υπάρχει. Ο αριθμός ταξινόμησης του κάθε αντικειμένου προκύπτει είτε από το UPC αν είναι οπτικός δίσκος είτε από το ISBN αν είναι βιβλίο.
 • avatar
  Σπύρος Καρύδης
  Άρα πρακτικά είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία μιας σχολικής βιβλιοθήκης, η οποία ακολουθεί στην ταξινόμηση των βιβλίων το σύστημα Dewey, και για την ανεύρεση βιβλίων σε αυτήν, αφού δεν υπάρχει τρόπος να δηλωθεί ο μοναδικός αριθμός (θέσης) που συνοδεύει το κάθε βιβλίο.
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Λάθος... δεν κατάλαβα καλά! Υπάρχουν κανονικά τα πεδία LC Αριθμός ελέγχου, Dewey αριθμός τάξης, MARC ετικέτες που χρησιμοποιούνται για την ηλεκτρονική καταλογογράφηση και ταξινόμηση βιβλίων. Αλλιώς δε θα ήταν χρηστικό το πρόγραμμα.
 • avatar
  kostas fountoylakis
  ξερει κανεις πως μπωεω να ανοιξω το αρχειο sqlite ;
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Για ποιο λόγο; Μαζικές αλλαγές πεδίων;
 • avatar
  kostas fountoylakis
  η ερωτηση ειναι για μενα δημητρη;
 • avatar
  kostas fountoylakis
  απλα δεν ξερω πως δουλευει το προγραμμα.δηλαδη περναω κανονικα τα βιβλια μου τους τιτλους ολα.οταν το κλεισω και το ξανα ανοιξω δεν υπαρχει τιποτα!
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Κώστα, μόλις ανοίξεις το πρόγραμμα επέλεξε σύνδεση ή άνοιγμα πρόσφατου (τοπική βάση)! Στη συνέχεια κάνε ανανέωση με το να επιλέξεις είδος υλικού από την πτυσσόμενη λίστα. Όλα αποθηκεύονται! Μάλλον κάποια επιλογή από το μενού Επιλογές δεν είναι τσεκαρισμένη.
 • avatar
  Ελένη Νασιώτη
  Έχω εγκαταστήσει το πρόγραμμα στον υπολογιστή του σπιτιού μου. Αν δημιουργήσω μια βάση στον υπολογιστή μου, μπορώ να μεταφέρω τη βάση αυτή στον υπολογιστή του σχολείου, όπου θα είναι εγκατεστημένο το πρόγραμμα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Βέβαια!!! Όλο το πρόγραμμα μαζί με τη βάση μπορείς να έχεις μαζί σου σε στικάκι! Απλά κάνε αντιγραφή το φάκελο της εφαρμογής.
 • avatar
  Ελένη Νασιώτη
  Ευχαριστώ πολύ!!!
 • avatar
  Γιώργος Φουρνάρης
  Χαίρετε και ευχαριστούμε για την επισήμανση αυτής της πολύ χρήσιμης εφαρμογής. Τη χρησιμοποιούμε ήδη για την οργάνωση της βιβλιοθήκης του Λυκείου μας.
  Το μόνο προς το παρόν πρόβλημα είναι η αδυναμία σύνδεσης στον z3950 server της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

  Η εγγραφή μας στο .conf αρχείο είναι:
  [Z39.50-5]
  name = NL
  hostname = z3950.nlg.gr
  port = 210
  database_name = biblios
  format = marc8,utf-8
  record_syntax = MARC21
  username =
  password =
  proxy_host =

  Μήπως έχετε κάποια ρύθμιση που να λειτουργεί;

  Ευχαριστώ
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Συγγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης. Πράγματι, είναι πολύ καλή εφαρμογή και έχω στο πρόγραμμα να δείξω πως μπορούμε τη βάση δεδομένων των βιβλίων να τη χρησιμοποιήσουμε και διαδικτυακά π.χ. σε ένα site. Για το Z39.50-5 πρέπει να το ελέγξω... Δοκιμάσατε τα στοιχεία μιας άλλης βιβλιοθήκης;
 • avatar
  Kiriakos Spachos
  Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει γιατί αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα. Έχω κάνει καταχώρηση δανεισμού και επιστροφής αλλά δεν όταν επιλέγω το άτομο που το έχει δανειστεί δεν μου εμφανίζει το ιστορικό δανεισμού του.
 • avatar
  ΜΙΧΑΛΗΣ Ρ
  Eίμαι ένα βήμα πριν τον Κυριάκο.
  Πώς μπορώ να καταγράψω την επιστροφή δε βρίσκω.
  Ευχαριστώ.
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Η επιστροφή είναι εύκολη. Αναζητάς το βιβλίο και μέσα από τη καρτέλα του βιβλίου υπάρχει η επιλογή για επιστροφή. Υπάρχει βοήθεια στην παρουσίαση. Το πρόβλημα με το ιστορικό το εντόπισα κι εγώ στη νέα έκδοση. Παρακαλώ αν βρείτε κάποιο σφάλμα μπορείτε να κάνετε ένα αίτημα στην ιστοσελίδα https://github.com/textbrowser/biblioteq/issues
 • avatar
  Κοινοτική Βιβλιοθήκη Νέο Πετρίτσι Σερρών
  Καλη χρονια κε Κανατα.
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Καλή Χρονιά!
 • avatar
  Νικόλας Eramsor
  Καλησπέρα , στο σχολείο μου ξεκινήσαμε πρόγραμμα βιβλιοθήκης.Με όρισαν διαχειριστή όλων των ηλεκτρονικών καταγραφών και θέλω να κατεβάσω το πρόγραμμα στον υπολογιστή εκεί(Win10)και στον δικό μου Linux Lite ,αλλά επειδή τώρα τα τα έβαλα ,δεν ξέρω πως να κατεβάζω το αρχείο tar.gz και να το κάνω install .Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε???Το πρόγραμμα το έβαλα στο Win και με τον οδήγο δεν δυσκολεύτικα καθόλου :) .
  Ευχαριστώ πολύ
  Νικόλας
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Μάλλον θέλετε να εγκαταστήσετε το λογισμικό στο Linux; Μπορεί να σας βοηθήσει το άρθρο του συνδέσμου http://www.ilook.co.il/biblioteq-compile-and-run-ubuntu/
 • avatar
  Lazaros S
  Πολύ κατατοπιστικό το άρθρο.
  Θα ήθελα να ρωτήσω πάραυτα:
  1) αν γνωρίζετε που μπορώ να βρω πληροφορίες για να συνδέσω το πρόγραμμα σε βάση Postgresql που έχω εγκατεστημένη. Δε βλέπω πουθενά ρυθμίσεις γ αυτό το xbook_db.
  2) Έχει πρόβλημα με τους τόνους το πρόγραμμα και σε κάποιες αναζητήσεις και με τα κεφαλαία/μικρά ελληνικά γράμματα. Διορθώνεται αυτό κάπως ή τα περνάμε όλα στα κεφαλαία χωρίς τόνους?

  Ευχαριστώ πολύ
  ΛΣ
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Λάζαρε η σύνδεση σε Postgresql είναι εύκολη και νομίζω πως την περιγράφω κάπου. Για διορθώσεις στον κώδικα κάνε ένα αίτημα στα αγγλικά https://github.com/textbrowser/biblioteq/issues
 • avatar
  Lazaros S
  Ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή δεν βρήκα πουθενά τις λεπτομέρειες να επισημάνω ότι οι ρυθμίσεις για την Postgres είναι στο αρχείο biblioteq.conf στο φάκελο εγκατάστασης, ενώ θα χρειαστεί επίσης το αρχείο postgresql_create_schema.sql από τον ίδιο φάκελο για την αρχική δημιουργία της βάσης.
  Όσον αφορά το πρόβλημα με τα ελληνικά και τους τόνους υπάρχει όντως αλλά μπορεί όποιος θέλει να κάνει αλλαγές στα sources στο .tar.gz πακέτο και να το διορθώσει. Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει πως να το κάνει compile σε Win32 ας επικοινωνήσει μαζί μου, διότι θα κάνω διάφορες βελτιώσεις προσωπικά και δεν ξέρω πότε θα τις δημοσιοποιήσω στο github.
  Ευχαριστώ.
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Μπράβο Λάζαρε!!! Αν κάνεις βελτιώσεις στον κώδικα τότε θα θέλαμε να μας τις δημοσιεύσεις. Είναι πάρα πολλοί που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα. Κι εγώ όπου μπορώ θα βοηθήσω. Είχα προγραμματίσει και για διαδικτυακή έκδοση του προγράμματος, αλλά οι υποχρεώσεις δεν μου αφήνουν τέτοιο χρόνο. Οι ρυθμίσεις για την Postgres είναι στην 7η σελίδα.
 • avatar
  Lazaros S
  Έχω κάνει πολλές αλλαγές που βόλεψαν εμένα και δε ξέρω αν θα εξυπηρετήσουν αλλους χρήστες αλλά σας δίνω το φάκελο που έφτιαξα με τα sources μου και όλα όσα χρειάζονται για να τρέξετε τη δική μου έκδοση.
  Αλλαγές:
  - Χρησιμοποιώ μόνο τον τύπο Βιβλία.
  - Η αναζήτηση και η καταχώρηση γίνεται με αυτόματη μετατροπή των ελληνικών σε κεφαλαία χωρίς σημεία στίξης.
  - Από τα ISBN αφαιρούνται αυτόματα οι παύλες και όλοι οι σπέσιαλ χαρακτήρες.
  - Έχω αλλάξει το LC-Control Number σε Αριθμό Σελίδων. (μονο η μετάφραση άλλαξε τπτ άλλο)
  -Πρόσθεσα μερικές βελτιώσεις στον πίνακα σε ότι αφορά το πλάτος των στηλών (να μη κάνουν αυτόματα επέκταση κλπ)
  - Έφτιαξα με δωρεάν εφαρμογή μία συνοδευτική εφαρμογή ιστοσελίδας xbook online σε php που επιτρέπει ΜΟΝΟ αναζητήσεις και δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση (εκτός από apache-php-postgres)

  Στα sources μου έχω το tag laz οπουδήποτε πείραξα τον κώδικα.

  Είναι ελεύθερος όποιος θέλει να τα χρησιμοποιήσει.
  https://drive.google.com/folderview?id=0B4dIm1HxRpnYTXFoalB3SXE0M28
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Λάζαρε, θα τα δοκιμάσω και θα ενημερώσω! Και πάλι μπράβο σου!
 • avatar
  Lazaros S
  Ελπίζω να βολέψουν και κάποιον άλλο.
  Να προσθέσω επειδή δεν έχω βάλει καμία οδηγία μέσα και μάλλον όλα αυτά απευθύνονται σε προχωρημένους χρήστες, το πακέτο με την ιστοσελίδα έχει ένα αρχείο με ρυθμίσεις το phpgen_settings.php για να ρυθμίσετε την συνδεση με την Postgres. Η php σελίδα συνδέεται και αναζητά στην ίδια βάση με το Biblioteq (xbook_db) και δεν απαιτεί καμία αλλαγή στη βάση. Μόνο ρύθμιση apache και σύνδεση σε Postgres.
  Τέλος για όσους δεν έχουν σκοπό να πειράξουν τα sources θα χρειαστούν μόνο τον Installer, το patch και το xbook_db_php_online (για τη σελιδα). To patch περνιέται από πάνω στο φάκελο εγκατάστασης. το .sql script για την postgres υπάρχει επίσης και στο φάκελο εγκατάστασης του προγράμματος και δεν απαιτείται το δικό μου.
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Λάζαρε, με την άδειά σου, θα ήθελα να φτιάξω έναν οδηγό με βάση τα αρχεία σου. Το έχω προγραμματίσει ήδη. Και πάλι σε ευχαριστούμε.
 • avatar
  Lazaros S
  Βεβαίως για να βοηθήσουμε και αυτούς που δε γνωρίζουν, εγώ ό,τι μικροβελτιώσεις κάνω από δω κ πέρα θα είναι στο ίδιο λινκ κ θα ενημερώνω. Περιμένω εντυπώσεις, ελπίζω να χρησιμεύσει και σε άλλους.
 • avatar
  Δημήτριος Δρίβας
  Μπορεί κάποιος ενδεικτικά να κάνει πλήρη καταγραφή ενός π.χ ελληνικού πεζογραφήματος στο πρόγραμμα; Στο λέξεις κλειδιά ας πούμε τι συμπληρώνεις;
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Μπορεί ο χρήστης να καταχωρήσει οποιοδήποτε έντυπο! Θέλεις να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες;
 • avatar
  Δημήτριος Δρίβας
  Τελειώνοντας την καταγραφή ενός βιβλίου και ζητώντας εκτύπωση, εκτυπώνονται όλα τα στοιχεία που έχεις καταχωρήσει εκτός από το εμπροσθόφυλλο και οπισθόφυλλο του βιβλίου. Γιατί κι αν αυτό μπορεί να αλλάξει. Φαντάζομαι πως μια εικόνα τους εμπρός ή πίσω μέρους του βιβλίου ή και των δύο με το κείμενο δίπλα, θα ήταν μια πολύ ωραία παρουσίαση του και στο πρόγραμμα αυτό καθεαυτό στο pc, αλλά και σαν εκτύπωση.
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Δημήτρη δε το έχω ψάξει αλλά μήπως αν δοκίμαζες την έκδοση του Λάζαρου (ο σύνδεσμος είναι σε προηγούμενο σχόλιο) μπορεί να σε καλύπτει.
 • avatar
  Δημήτριος Δρίβας
  1. Πάνω από τον Dewey αριθμό τάξης, όταν καταγράφεις ένα βιβλίο γράφει: Αριθμός τηλεφώνου !!! Προφανώς έτσι έχει αποδοθεί από τα αγγλικά το call number, μόνο που στη συγκεκριμένη θέση η σωστή μετάφραση είναι: ταξιθετικός αριθμός . Προσοχή ταξιθετικός όχι ταξινομικός. Πρέπει άμεσα να διορθωθεί.
  2. Κάποιο πλαίσιο για την ημερομηνία εισόδου ενός π.χ βιβλίου στη βιβλιοθήκη που φτιάχνουμε και αριθμός εισόδου υπάρχει στο εν λόγω πρόγραμμα ή μπορεί με κάποιον τρόπο να προστεθεί;
 • avatar
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
  Καλησπέρα. Συγχαρητήρια και για το λογισμικό και για το άρθρο. Όλα είναι πολύ καλά αλλά αν μπορούσε κάποιος να βοηθήσει με το Ζ50. έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε καταγραφεί τη βιβλιοθήκη του σχολείου (πάνω από 1000 ή και 2000 βιβλία) και θα βοηθούσε να μπορούσε να λειτουργήσει το ερώτημα Ζ50. Δοκίμασα όλες τις διευθύνσεις και δε δουλεύει καμία (μόνο η 2η προκαθορισμένη λειτούργησε σε κάποια ξενόγλωσσα). Παρακαλώ όποιος έχει κάτι που λειτουργεί ας βοηθήσει. Ευχαριστώ.
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Υπάρχουν αρκετά προβληματάκια στη μετάφραση. Θα διορθωθούν αλλά και θα δούμε τι άλλο μπορούν να προστεθούν ως δυνατότητες (μαζί και το Ζ50), αλλά προς τις αρχές του Καλοκαιριού, μαζί με το νέο site που θα έχουμε. Δυστυχώς πολλές υποχρεώσεις αυτό τον καιρό δε μου επιτρέπουν να ασχοληθώ συστηματικά με τα λογισμικά του site. Προς το Καλοκαίρι θα γίνει ένα καλύτερο οργανωτικό πλάνο έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη και ουσιαστικότερη υποστήριξη.
 • avatar
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
  Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση γιατί είχα κουραστεί να δοκιμάζω και να μην υπάρχει αποτέλεσμα. Θα περιμένω από όποιον ξέρει και μπορεί γιατί το πρόγραμμα γενικά είναι πάρα πολύ καλό και ακόμα κι έτσι είναι πολύ εξυπηρετικό. Και πάλι ευχαριστώ και καλό βράδυ.
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Για τις ελληνικές βιβλιοθήκες με Z50, είναι ένα θέμα μιας και πολλές βλέπω δεν το υιοθετούν ή το έχουν εγκαταλείψει. Θα το ψάξω κι εγώ!!!
 • avatar
  Lazaros S
  Δυστυχώς αν και έχω τις δυνατότητες να βοηθήσω δεν προλαβαινω να ασχοληθω με κατι τετοιο. Η δικη μου εκδοση περιοριστηκε στο να δωσει μια απλη λυση τηρησης βιβλιοθηκης σε συνδυασμο και με μια ιστοσελιδα αναζητησης που θα χρησιμοποιειται μονο για αναζήτηση δε γνωριζω απο βιβλιοθηκονομια. Υποστήριξη αυτή καθαυτή δεν υπάρχει, μια και το πρόγραμμα είναι δωρεάν, ότι μας βολεύει και μπορούμε κάνουμε όλοι από μεράκι. Παρακολουθώ τη σελίδα αν προλάβω θα βοηθήσω κ εγώ.
 • avatar
  Δημήτρης Κανατάς
  Μπράβο Λάζαρε! Με μεράκι όλα γίνονται και ελπίζω όλοι σας, που χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα, να βοηθήσετε όπου και όποτε μπορείτε.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Εκτυπώσεις με όριο
Προηγούμενο άρθρο
Εκτυπώσεις με όριο
Σύνταξη προγράμματος
Επόμενο άρθρο
Σύνταξη προγράμματος

Έμειναν
39 ημέρες
01:48:25
μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύνδεση

Αναζήτηση

Online

Έχουμε online 6 επισκέπτες και 0 μέλη.